Thermische procesmatige grondreiniging

umbraco.MacroEngines.DynamicXml

Thermische reiniging berust op het principe van de verwijdering van verontreinigde stoffen door verdamping en destructie. De verwijdering wordt bereikt door de temperatuur van de grond te verhogen tot een temperatuur van 450 tot 650 ºC. De organische verbindingen in de dampfase worden door middel van naverbranding afgebroken tot water, kooldioxide en andere oxiden. De rookgassen worden vervolgens gereinigd.
Thermisch reiniging is uitermate geschikt voor reiniging van verontreinigde grond met organische verontreinigingen (vluchtig en niet vluchtig), cyaniden, kwik e.d. Zware metalen en andere anorganische verbindingen kunnen worden geoxideerd en (deels) worden afgescheiden met het vliegas.

De thermische reinigingstechniek leent zich ook voor de reiniging van teerhoudend asfalt. Bij de exploitatie en in het bedrijf hebben van een thermische installatie gelden vele wettelijke regels en voorschriften.

Slecht één lid van de vereniging (Afval Terminal Moerdijk B.V.) beschikt over een thermische procesmatige grondreinigingsinstallatie.

Leden die beschikken over een extractieve reinigingsinstallatie zijn:

  • Renewi - ATM B.V.

Terug naar het overzicht

2021 © Nederlandse Vereniging Van Procesmatige Grondbewerkingsbedrijven